Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bilance výstavy kaktusů a sukulentů

9. 10. 2014

Mimořádně zdařilá výstava kaktusů a sukulentů se uskutečnila ve dnech 11. - 13.9. 2014 v Sokolově. Výstava byla mimořádně zdařilá především po estetické stránce navzdory skutečnosti, že se výstavy zúčastnilo rekordně malé množství vystavujících a organizačně zajišťujících členů. Menší účast členů byla už jen v roce 1997, kdy se konala menší propagační výstava po několikaleté pauze.

Na letošní sokolovské výstavě představili své rostliny: Ladislav Jakubáč, Pavel Kouřil, Miroslav Kirejev, Miroslav Valachovič, Jiří Vaněk a děti Ludmila a Václav Valachovičovi (se společnou expozicí). Oč méně bylo vystavujících, o to více si dali záležet, přímo si pohráli s estetickou stránkou, uspořádáním a rozmístěním vystavených rostlin, jednotlivých expozic i celkové vizuální podobě výstavy. Tak pěknou výstavu si už dlouho nepamatuji. Konkurovat by jí mohla snad jen společná výstava s partnerským spolkem DKO Marktredwitz. Výběrem nejhezčí expozice byl pověřen pan Emil Miklo. Přemožitele ani letos nenašel Miroslav Kirejev, který i v minulosti získal všechny ceny Nejhezčí expozice. Tedy na všech výstavách, kterých se zúčastnil. Letos tuto cenu získal ovšem velmi těsně. Pan Miklo se dlouho rozhodoval mezi třemi expozicemi již zmiňovaného Miroslava Kirejeva, Miroslava Valachoviče a Ladislava Jakubáče. Jak se ale můžete přesvědčit s přiložených fotografií, velmi pěkné byli i ostatní expozice. Velmi slušná byla návštěvnost. Zde nám významně pomohl termín konání tradiční Hornické pouti, na kterou se do Sokolova sjíždějí lidé téměř z celého okresu Sokolov.

Zbývá jen abych poděkoval kromě vystavovatelů i všem ostatním členům, kteří se organizačně podíleli na úspěšném chodu výstavy. Jmenovitě Jiřímu Maškovi, Antonínu Peterovi, Janu Fastovi, Ondřeji Kovalskému, Václavu Šimkovi a Emilu Miklovi.

Upřímně děkuji

Miroslav Valachovič

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava kaktusů a sukulentů září 2014